У середмісті Харкова відновили “Зоряне небо” (відео)

Фото: Харківська міська рада

У Харкові комунальники відновили встановлену на вулиці Пушкінській інсталяцію “Зоряне небо”, що складається безлічі гірлянд і підвісок, що світяться.

Про це Харків Times повідомили у Харківській міськраді.

“Комунальники замінили блоки живлення, елементи, що вийшли з ладу, а також відремонтували тросові розтяжки.”, – розповіли у міськраді.

Згідно з повідомленням, це проводилися планові роботи. Станом на 30 березня, вони завершені. Коли увімкнуть непрацюючу з початку широкомасштабної війни інсталяцію, не повідомляється

Нагадаємо, що у грудні 2019 року у середмісті Харкова розмістили дві інсталяції “Зоряне небо”. Першу конструкцію з безліччю гірлянд, що світяться і підвісок у вигляді зірок встановили на вулиці Сумській. Згодом схожа інсталяція з’явилася на сусідній вулиці – Пушкінській.

Ці сяючі конструкції стали ще однією “фішкою” міста, де харків’яни і гості міста охоче фотографувалися і знімали відео. Вартість нової локації для зйомок сумарно склала близько 35 млн грн.

Департамент комунального господарства Харківської міськради уклав договір вартістю 17 мільйонів 357 тисяч 780 гривень на проведення реконструкції мереж зовнішнього освітлення по вул. Сумській (від пров. Мечникова до вул. Скрипника) з пристроєм світловий ілюмінації (зоряне небо). Потім “зоряне небо приблизно тієї ж вартості було закуплено для установки на вул. Пушкінській.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові ввімкнули освітлення на понад 1 тис. вулиць.